Britse man zit vast in Marokko vanwege geaardheid

media_xll_2529018Een Britse man is in Marokko veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier maanden, omdat hij homoseksueel is. Dat zegt zijn familie tegen de Britse krant The Guardian. De 70-jarige Ray Cole was gearresteerd tijdens een vakantie in het Noord-Afrikaanse land. De autoriteiten willen tegenover de familie niets kwijt over zijn locatie.

Adrian Cole, de zoon van de veroordeelde man, zegt dat zijn vader is opgesloten in een gevangenis in Marrakesh. Hij zou vastzitten tussen moordenaars en verkrachters.

Cole is enkele jaren geleden uit de kast gekomen. Toen ze daar lucht van kregen in Marokko, werd hij opgepakt. Tijdens zijn arrestatie nam de politie zijn telefoon in beslag met foto’s die als bewijslast zijn gebruikt in de rechtszaak voor zijn veroordeling. Op Facebook wordt inmiddels geld ingezameld om voor Cole een advocaat in te huren.

Brits parlementslid Charles Elphicke noemt de aanklacht ‘middeleeuws’ en zegt dat die aantoont dat Marokko geen veilige plaats is voor Britse toeristen.

 

(Bron: www.ad.nl)

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Reageren