Gays welkom bij parade New York

694242Voor het eerst mogen homo’s als aparte groepering meelopen met de traditionele parade in New York op St. Patrick’s Day. Het verbod op deelname van gays was een politieke splijtzwam geworden in de Amerikaanse stad.

Zo weigerde de democratische burgemeester De Blasio dit jaar mee te lopen met de parade en trok sponsor Guinness zich om dezelfde reden terug.

Het organisatiecomité van de parade heeft nu besloten om de club van homoseksuele medewerkers van NBC Universal, de televisiezender die de filmbeelden van de parade verzorgt, onder hun eigen vaandel toe te laten tot de parade.

253ste keer

Op 17 maart 2015 gaan de New Yorkers weer de straat op voor de 253ste parade op de feestdag van Ierse beschermheilige. Daaraan kunnen alle New Yorkers meedoen, niet alleen degenen met Ierse voorouders.

De optocht van verklede ambtenaren, politici, doedelzakspelers en politici trekt honderdduizenden naar 5th Avenue.

Verborgen

Homo’s mochten eerder wel meelopen, maar dan met collega’s of andere organisaties. Daarbij moest hun seksuele geaardheid verborgen blijven.

De New Yorkse kardinaal Timothy Dolan zegt de modernisering te ondersteunen. “Ik weet dat er duizenden gays meelopen in de parade. En daar ben ik blij mee”, aldus Dolan.

 

(Bron: www.nos.nl)

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Reageren