Winst Conchita Wurst grote mijlpaal

De winst van Conchita Wurst bij het Eurovisie Songfestival is een mijlpaal in de Europese homo-emancipatie. Dat stelt het COC zaterdagavond na de eclatante overwinning van de vrouw met de baard.

“Dana International was als transgender een aantal jaar geleden al een unicum”, knikt woordvoerder Philip Tijsma. “Maar het winnen van Conchita gaat nog een stapje verder. Zij heeft de afgelopen week continu in het midden gelaten of ze een man, een vrouw, een homo of een hetero is. Conchita heeft een geweldig statement gemaakt dat het niet uitmaakt wie je bent of wat je voelt. En het is geweldig dat heel Europa haar heeft omarmd en voor haar heeft gestemd.”

De zangeres baarde de afgelopen week veel opzien in Kopenhagen en stond vanaf het begin hoog bij de bookmakers. Sommige landen uit het voormalige Oostblok staken hun afkeer voor de vrouw met de baard niet onder stoelen of banken en spraken zelfs van ‘homopropaganda’. Conchita verwees hier bij het accepteren van haar zege zelf ook naar. “We are unstoppable”, waarschuwde ze. “You know who you are.”

(Bron: rtlnieuws.nl)

This entry was posted in Nieuws and tagged , . Bookmark the permalink.

Reageren