Acteurs boycotten hotels homofobe sultan

news_rozedriehoekEen groot aantal van de duurste hotels van de wereld hoeft voorlopig geen bezoek van homoseksuele Hollywoodsterren te verwachten. Invloedrijke acteurs als Ellen DeGeneres en Stephen Fry hebben de Dorchester-hotelketen van de homofobe sultan van Brunei publiekelijk in de ban gedaan.

Dat melden Amerikaanse homomedia zaterdag. De sterren willen hiermee een statement maken tegen de shariawetten die de sultan onlangs in Brunei heeft ingevoerd. Hierdoor kunnen openlijke homoseksuelen en lesbiennes worden gestenigd. De rijke sultan kocht onlangs de keten waar onder meer het Beverly Hills Hotel, het Dorchester in Londen en het Le Meurice in Parijs bijhoren.

De oproep tot de boycot van deze hotels kan een flink probleem opleveren voor de keten. In de chique hotels vinden regelmatig grote filmbijeenkomsten en -interviewsessies plaats. Niet alleen de acteurs zijn boos, ook Amerikaanse homobelangenorganisaties hebben opgeroepen tot protesten.

Op diverse websites zijn lijsten gepubliceerd met alle hotels die tot de keten van de sultan behoren. Op 5 mei wordt er voor het Beverly Hills hotel in Los Angeles een grote demonstratie gehouden.

(Bron: rtlnieuws.nl)

This entry was posted in Nieuws and tagged , , . Bookmark the permalink.

Reageren