Lesbisch stel: Nu zijn we ook voor de wet een gezin

De allereerste lesbische stellen hebben vanochtend op het stadhuis in Amsterdam een akte ondertekend voor de erkenning van hun kind.

Een van de stellen had vooraf aan de kinderen verteld dat ze taart gingen eten bij de burgemeester en een handtekening gingen zetten zodat ze allebei officieel hun moeders zijn. Daarop zeiden de kinderen: “Maar dat zijn jullie toch allang?”. “Jullie hebben volkomen gelijk”, zei de burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan. “Maar door de nieuwe wet kan niemand daar meer omheen.”

‘Nu ook voor de wet een gezin’
Nelleke Bos, een van de moeders die dinsdag een handtekening zette zodat haar vriendin officieel ook ouder is van hun 5 weken oude zoon Ravi, liet na afloop weten dat het haar toch meer deed dan ze had gedacht. “We waren het al voor de liefde, maar zijn nu ook voor de wet een gezin.”

Na de stellen in Amsterdam volgen vandaag nog meer dan 20 andere lesbische paren in het hele land. Aan het eind van de middag volgt nog een feestje bij COC Nederland in de hoofdstad.

(rtlnieuws.nl)

This entry was posted in Nieuws and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Reageren