PSV krijgt supportersclub voor homo’s

EINDHOVEN – PSV krijgt een roze supportersclub. Zaterdag wordt Chapter Pink opgericht, een speciale afdeling van de PSV-supportersvereniging voor homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. Het doel van de nieuwe club is voornamelijk iets te doen aan de homo-acceptatie binnen het voetbal.
“Want dat is nog steeds een heel groot taboe”, weet Patricia Klokgieters, een van de initiatiefnemers. Zo ontstond er vorig jaar nog veel ophef over uitspraken van René van der Gijp en oud PSV-er Alex.

Zichtbaar
Het is niet de bedoeling dat het Chapter Pink zichtbaar zal zijn tijdens wedstrijden van PSV. Wel daaromheen. Zo wil de club busreizen organiseren naar uitwedstrijden en meedoen aan roze zaterdag in Eindhoven. “Maar in het stadion hebben we gewoon allemaal ons eigen plekje”, adus Klokgieters.

Chapter Pink staat open voor alle homoseksuele, lesbische, transseksuele en transgender PSV-fans. Minstens vijftig aanmeldingen heeft de club nodig zich een heel jaar chapter te mogen noemen van de supportersvereniging.

Rood wit hart, roze randje
Maar dat is geen probleem volgens Klokgieters. “Er zijn er genoeg”, weet ze. “En allemaal met een rood-wit hart met een roze randje.”

(Bron: omroepbrabant.nl )

This entry was posted in Nieuws and tagged , , . Bookmark the permalink.

Reageren