Jong? LHBT? HOJOKAMP!!

Outway presenteert voor de 12e keer; Hojokamp. De zomer lijkt er al bijna weer aan te komen en 26 vrijwilligers van LHBT-organisatie Stichting Outway staan te popelen om weer 70 jongeren een geweldige week Hojokamp te bezorgen.  Nieuwe mensen ontmoeten, je verhaal vertellen, inspireren, motiveren, leren en natuurlijk heel veel gezelligheid! Dat is waar het om draait tijdens het Hojokamp van 3 tot en met 8 augustus 2014. Je gaat verschillende workshops volgen die je verder helpen met het accepteren en omgaan met jouw seksuele geaardheid. Samen met 70 andere jongeren tot en met 25 jaar maak je een te gekke week mee.

Verschillende workshops
Heb jij je ouders en vrienden al verteld dat je homo, lesbisch, biseksueel of transgender bent? Weet je niet hoe, of ben je bang voor hun reactie? Tijdens de workshop ‘coming out’ praat je met andere deelnemers in jouw team over jullie coming out en ervaringen. Het acceptatieproces is bij iedereen anders. Je voelt je gesteund, de anderen begrijpen je. Dat zorgt voor een band.
Mark heeft 2 jaar geleden verteld dat hij homo is.“ Ik voelde me toen heel alleen en onzeker”, vertelt hij. “Toen ik het aan mijn ouders en vrienden vertelde was dat heel bevrijdend.”
Moeder Sandra: “Mijn dochter is biseksueel. Toen zij dat vertelde moest ik er toch aan wennen. Ik had toch het gevoel dat ik het moest uitleggen aan familie en vrienden’
Ook snijden we in workshopvorm onder andere de onderwerpen seksualiteit, omgeving en zelfvertrouwen aan.

Brief aan jezelf
Tijdens de kampweek schrijf je een brief aan jezelf. Hierin schrijf je hoe je je voelt en hoe je het kamp ervaart. Deze brief lever je aan het einde van de week in bij de organisatie. Een half jaar later krijg je deze brief toegestuurd.
“Toen ik mijn eigen brief las”, vertelt Kim, “was ik heel trots op mijzelf. Ik merk dat ik sinds die tijd beter kan omgaan met mijn gevoelens en mijn biseksualiteit.”

Theater en meer gezellige activiteiten
Uiteraard wordt er ook veel gelachen. Een theatergroep, Mindmix, speelt op humoristische wijze na hoe het is om in de ‘echte’ wereld anders te zijn. Simpele dingen zoals handje vasthouden, elkaar een kus geven of nagekeken worden. Op een grappige manier laten zij zien hoe je in deze dagelijkse situaties toch jezelf kunt zijn.
Ook doe je in deze week met je eigen team verschillende activiteiten en spelvormen en aan het eind van de week is er natuurlijk een winnaar. De week wordt afgesloten met een bonte avond en een gezellig knalfeest.

Alvast een klein beetje van de voorpret genieten?
Kijk dan op de Facebookpagina van Stichting Outway of Twitter mee @Hojokamp. Meer informatie en aanmelden kan via www.hojokamp.nl.

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Reageren