Rentree Collins: eerste homo in de NBA

Jason Collins, de eerste basketballer in de NBA die verteld heeft dat hij homo is, heeft gisteren zijn debuut gemaakt bij de Brooklyn Nets. In de met 102-108 gewonnen uitwedstrijd bij de Los Angeles Lakers speelde hij elf minuten. Scoren lukte niet, maar hij kreeg wel een staande ovatie van het publiek.

De 35-jarige Collins outte zich eind april vorig jaar als homo. Hij was de eerste nog actieve sporter in één van de grote vier Amerikaanse teamsporten (honkbal, american football, ijshockey, basketbal) die uit de kast kwam.

De ex-speler van de Boston Celtics en de Washington Wizards slaagde er sindsdien echter niet in een nieuwe ploeg te vinden, maar enkele dagen geleden kwam Brooklyn op de proppen. Collins mocht er een contract voor tien dagen tekenen en kwam zondag meteen in actie.

(AD.nl)

This entry was posted in Nieuws and tagged , , . Bookmark the permalink.

Reageren