Museveni zal tekenen voor levenslang homo’s

news_rozedriehoekPresident Yoweri Museveni van Oeganda is ondanks fel internationaal protest toch van plan een omstreden antihomowet te ondertekenen. Hij heeft dat vandaag bekendgemaakt.
Het Afrikaanse Oeganda staat bekend als een land met een sterk conservatieve, homofobe beweging. Homoseksualiteit is er al strafbaar. Het parlement van het Afrikaanse land nam de nieuwe omstreden wet in december al aan, maar Museveni weigerde tot op heden te tekenen.

Museveni nam zijn beslissing op basis van ‘wetenschappelijk onderzoek’. De president had gezegd dat hij de wet zou tekenen als had antwoord had op de vraag of homoseksualiteit is aangeboren of niet. Een speciaal onderzoekcomit√© concludeerde daarop dat homoseksualiteit ‘geen ziekte is maar slechts abnormaal gedrag dat kan worden aangeleerd door ervaringen in het leven’.

In een open brief riepen Afrikaanse burgerrechtenbewegingen Museveni vorige week nog op geen handtekening te zetten onder de antihomowet. Het Nederlandse COC sprak in december van een ‘afschuwelijke wet, die mensen straft om wie ze liefhebben’.

(Bron: ad.nl)

This entry was posted in Nieuws and tagged , . Bookmark the permalink.

Reageren