Gay Pride krijgt waarschijnlijk Joodse boot

news_joodsesterDe botenparade Amsterdam Gay Pride krijgt dit jaar waarschijnlijk een Joodse boot. De Joodse bijdrage aan de beroemde optocht door de grachten van de hoofdstad is een initiatief van Exodays.

Dat is een nieuw groot internationaal evenement voor Joodse homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders dat tijdens de Gay Pride wordt gehouden.

Het zou de eerste maal zijn dat er een officiĆ«le Joodse boot mee doet aan het evenement. Exodays, dat tussen 1 en 3 augustus plaatsvindt, bestaat verder uit debatten, workshops en netwerkevenementen voor Joodse LHBT’s. De boot moet overigens nog wel worden ingeloot. De organisatie van de parade bepaalt zondag welke vaartuigen mogen deelnemen aan het populaire evenement.

De Amsterdam Gay Pride vindt dit jaar voor de negentiende keer plaats. De verantwoordelijkheid voor het evenement ligt dit jaar voor het eerst in handen van een nieuwe organisatie. De harde kern van vorige organisator ProGay, onder leiding van oud-directeur Irene Hemelaar, begon eind vorig jaar voor zichzelf na een verschil van mening met het bestuur over de te varen koers.

(Bron: rtlnieuws.nl)

This entry was posted in Nieuws and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Reageren