Amerikaans footballtalent komt uit de kast

Een van de beste collegefootballers in de VS, Michael Sam, is uit de kast gekomen. En niet een beetje stiekempjes, maar voor de camera’s van de door miljoenen bekeken sportzender ESPN.

“Ik ben een trotse homoseksuele man en de hele wereld mag het weten”, vertelt de defensive end van het collegeteam Missouri. “Er is een last van me afgevallen. Ik heb het mijn teamgenoten in augustus al verteld en die reageerden fantastisch.”

Moedig

De timing voor zijn publieke coming out is gedurfd. Nu de Super Bowl geweest is, begint de NFL weer aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het toppunt is de Draft van 8 tot 10 mei waarbij spelers van collegeteams worden ‘verdeeld’ onder de profteams uit de NFL.

En uitgerekend Sam is een van de spelers die bij NFL-coaches in de boekjes staat. Als hij een club weet te vinden, wordt Sam de eerste openlijk homoseksuele NFL-speler.

Eerlijk
“Ik begrijp ook wel dat dit groot is. Niemand is me ooit voorgegaan. Ik ben wel een beetje zenuwachtig over de processen die nu op gang komen. Maar wat ik vooral wil, is kunnen spelen in de NFL.” Wat betreft de organisatie van de competitie is er geen enkele reden waarom Sam niet aan de slag zou kunnen.

“We vinden het mooi dat hij zoveel moed heeft en eerlijk is. Hij is een footballspeler en eentje met een doorzettingsvermogen en techniek van het kaliber spelers dat slaagt in de NFL”, zegt persbaas Greg Aiello.

(Bron: rtlnieuws.nl)

This entry was posted in Nieuws and tagged , , . Bookmark the permalink.

Reageren