President Oeganda weigert ondertekening nieuwe antihomowet

President Yonews_rozedriehoekweri Museveni van Oeganda weigert de nieuwe wet te ondertekenen, die het homoseksuelen in het land nog moeilijker maakt dan dat ze het er al hebben. Als die nieuwe wet erdoor komt, kunnen homo’s levenslang de gevangenis in. De president schreef in een brief aan het parlement dat als die wet er komt, mensen in kwestie ‘ondergronds gaan om daar hun homoseksuele of lesbische praktijken voort te zetten’.

Hij zinspeelt erop dat mannen homo zijn ‘om er geld aan te verdienen’ en vrouwen lesbisch omdat ze ‘seksueel tekort komen’ en suggereert dat er betere manieren zijn om mensen ‘van hun homoseksualiteit te bevrijden’. Hoe dan ook, Oegandese homo’s juichen zijn veto toe. African LGBTI Out & Proud, dat vanuit Groot-Brittannië opereert, heeft het nieuws verwelkomt, al vinden ze dat de president een stap verder moet gaan en de nieuwe wet ongrondwettig moet verklaren. Zaterdag organiseert de Nederlandse afdeling om 14.00 uur een protestbijeenkomst bij het Homomonument.

(Gay.blog.nl)

This entry was posted in Nieuws and tagged , . Bookmark the permalink.

Reageren