Poetin: Rusland verbiedt homorelaties niet

news_rusland3Homoseksuelen hebben volgende maand niets te vrezen als zij de Olympische Winterspelen bezoeken in het Russische stadje Sostji. Ze zijn welkom, ‘als ze maar bij kinderen wegblijven’, laat president Vladimir Poetin vandaag weten.

Homo’s ‘kunnen zich op hun gemak’ voelen, zei de president tegen vrijwilligers van het sportevenement. Hij bezwoer dat er tijdens de Spelen geen sprake zal zijn van discriminatie. Toch benadrukte hij dat homo’s zich tegenover minderjarigen niet mogen uitlaten over homorechtenkwesties. Dat is volgens een Russische wet tegen homoseksuele ‘propaganda’ tegen jongeren verboden.

Poetin zei verder dat de wetten in Rusland geen relaties tussen homoseksuelen verbieden, in tegenstelling tot wetten in verscheidene staten in de Verenigde Staten. Daar worden volgens de president homoseksuelen als criminelen vervolgd, als zij een relatie met elkaar hebben.

Betekenis onduidelijk

Het verbod op homopropaganda in Rusland heeft voor veel ophef gezorgd in de wereld. De uitspraak van Poetin zorgt er niet voor dat homo’s gerustgesteld kunnen zijn. Het is nog steeds verboden om in het land de homoseksualiteit te propaganderen. Wat dit precies betekent is onduidelijk. Hierdoor weten homo’s niet wat zij wel of niet kunnen doen in het land en lopen zij gevaar opgepakt te worden.

(Bron: volkskrant.nl)

This entry was posted in Nieuws and tagged , , . Bookmark the permalink.

Reageren