Obama stuurt homorechtenactiviste naar Winterspelen

De Amerikaanse president Barack Obama stuurt een homorechtenactiviste mee in de officiële Amerikaanse delegatie voor de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen in het Russische Sochi in februari. Dat heeft het Witte Huis gisteren bekendgemaakt. Rusland krijgt bakken kritiek voor zijn omstreden anti-holebiwetgeving.

Voormalig tenniskampioene Billie Jean King, openlijk lesbisch en al lange tijd activiste voor gelijke behandeling van homo’s en hetero’s, zal deel uitmaken van de Amerikaanse delegatie voor de openingsceremonie op 7 februari.

De delegatie zal geleid worden door Janet Napolitano, voormalig minister voor Binnenlandse Veiligheid van Obama. De president zelf maakt de verplaatsing niet, en er zullen ook geen zetelende ministers aanwezig zijn. De Amerikaanse ambassadeur in Rusland, Michael McFaul, en een naaste adviseur van Obama, Rob Nabors, maken wel deel uit van de delegatie.

Bij de vorige Winterspelen, in het Canadese Vancouver in 2010, werd vice-president Joe Biden nog ter plaatse gestuurd. Tijdens de Zomerspelen in Londen vorig jaar was first lady Michelle Obama hoofd van de delegatie.

(Bron: Demorgen.be)

This entry was posted in Nieuws and tagged , , . Bookmark the permalink.

Reageren