Eerste gender-neutrale WC geopend in Brabant

De Jonge Democraten hebben op zaterdag 16 november de eerste gender neutrale wc geopend op het Centraal Station van Breda. Ze willen daarmee aandacht vragen voor interseksuelen en transgenders, die gedwongen worden zich teregistreren als vrouw of man. De Jongeren willen hen de optie geven zich te registeren als “neutraal”, zoals dat in Duitsland binnenkort ook mogelijk is.

In Duitsland wordt ouders sinds kort de optie gegeven om een pas geboren baby met zowel mannelijke als vrouwelijke geslachtskenmerken (interseksuelen) te registeren zonder geslacht. De Jonge Democraten willen dat deze mogelijkheid ook in Nederland doorgevoerd wordt, maar wil daarin nog een stap verder gaan. Niet alleen interseksuelen maar ook transgenders zouden de mogelijkheid moeten hebben zich te registreren als neutraal.

Voorzitter Jurriën Cerneus van de Jonge Democraten Brabant vindt het niet meer dan logisch dat deze optie wordt gegeven: “voor veel mensen is het verschrikkelijk moeilijk dat ze zich verplicht moeten registeren als man of vrouw. Ze voelen zich misschien geen van beide.” De Democraten benadrukken dat het om keuzevrijheid gaat. Cerneus: “We moeten zoveel mogelijk voorkomen dat mensen in hokjes gestopt worden waar-in zij zich niet thuis voelen.”

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Reageren