Coming-out day – Actie in Den Haag

Vrijdag 11 oktober om 9.00 uur is er bij de Hofvijver een recordpoging ‘Uit-de-kast-komen’. Doe mee aan deze bijzondere opening van Coming Out Dag 2013.

Wethouder Rabin Baldewsingh geeft om 9.00 uur het startsein voor de recordpoging door de laatste regenboogvlag aan de Hofvijver te hijsen. Vervolgens komt hij als eerste letterlijk ‘uit-de-kast’: hij loopt door een open kast. De bedoeling is dat daarna binnen 30 minuten zoveel mogelijk inwoners van Den Haag hetzelfde doen. Zo openen zij samen, ongeacht of ze homo, hetero, bi of transgender zijn, Coming Out Dag.
Coming Out Dag

Elk jaar op 11 oktober is het Coming Out Dag. Op deze dag wordt aandacht besteed aan de coming out: het moment dat iemand die homoseksueel, lesbisch of biseksueel is openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt (‘uit-de-kast komt’). Coming Out Dag werd voor het eerst gehouden in 1988 in de Verenigde Staten en sinds 2009 ook in Nederland.
Facebookpagina recordpoging ‘Uit-de-kast-komen’

De Haagse recordpoging ‘uit-de-kast-komen’ wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Den Haag, We Are The Hague (WATH) festival en Interstate Dans Studio. Kijk voor meer informatie op de facebookpagina van de recordpoging.

(Bron: denhaag.nl)

This entry was posted in Nieuws and tagged , . Bookmark the permalink.

Reageren