Orange is the new black

Velen hebben er misschien al van gehoord van vrienden, of gelezen op Tumblr, maar ook velen misschien ook niet: Orange is the new black. Een webserie gehost op Netflix, een Amerikaanse zender die binnenkort naar Nederland komt. De serie gaat over een ‘keurige’ blanke vrouw van ongeveer 30 jaar, die net nu ze een rustig leventje leidt en verloofd is met haar vriend, veroordeeld wordt tot 15 maanden gevangenisstraf.

“Waarom zou ik die serie willen zien?” hoor ik je denken.
Omdat Piper veroordeeld is voor het vervoeren van een koffer vol met geld, samen met haar ex. En laat die ex nou net een vrouw zijn! Niet geheel toevallig zit die ex ook bij haar in de gevangenis.
En dat zorgt natuurlijk voor extra spanningen, niet alleen binnen, maar ook buiten de gevangenis.

Daarbij komt nog dat het acteerwerk, de dialogen en de gebeurtenissen ontzettend goed en spannend zijn.
Aan de transvrouwen is ook gedacht, een van de gedetineerden in de gevangenis is geboren als jongen. Ze wordt gespeeld door een fantastische trans-actrice, die toevallig ook nog een tweelingbroer heeft die in de flashback haar vroegere ik speelt.

De (explicite) trailer kun je hier onder bekijken:

This entry was posted in Column and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Reageren