Wentworth Miller uit de kast

Wentworth Miller is uit de kast gekomen. De 41-jarige Prison Break-acteur onthulde dat woensdag in een brief waarin hij de uitnodiging van een Russisch filmfestival weigert.

In een open brief, die te lezen is op de website van homorechtenorganisatie Glaad, schreef Miller: “Als zijnde een homoseksuele man, wijs ik dit aanbod af.” Daarbij schrijft hij: ”Ik kan niet in goed geweten deelnemen aan een feestelijk evenement, georganiseerd door een land waar mensen zoals ik op systematische wijze het basisrecht om te leven en lief te hebben wordt ontnomen.”

Hij vertelt ook dat hij vereerd is met de uitnodiging en stelt dat hij zelfs een beetje Russisch bloed heeft, maar schrijft: “Het is onacceptabel. Ik kan niet met goed geweten een feestelijke gebeurtenis bijwonen terwijl deze misstanden hier plaatsvinden.”

Miller refereert in zijn brief aan de onlangs in Rusland aangenomen wetten tegen homo’s, lesbiennes, bi’s en transgenders. De wetgeving, ondertekend door president Vladimir Poetin, verbiedt “propaganda van niet-traditionele seksuele relaties”.

De brief eindigt met de tekst: “Wellicht, wanneer de omstandigheden verbeteren, zal ik vrij zijn om een andere keuze te maken.”

Wentworth Miller (41) speelde onder meer in de tv-serie Prison Break en films als Underworld en Resident Evil.

Bron: Nu.nl en Glaad.org

This entry was posted in Nieuws and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Reageren