Ophef over homo-uitspraken Van der Gijp

De uitspraken van René van der Gijp over homo’s in de voetbalwereld hebben veel tongen losgemaakt. De voetbalanalyticus zei in het voetbalprogramma Voetbal International dat voetbal geen sport is voor homo’s.

“Er zijn gewoon weinig homofiele voetballers”, zei Van der Gijp tijdens de uitzending. “Er zullen er wel één of twee zijn, maar voetbal is geen sport voor homo’s. Als je homo bent, dan ben je op je veertiende wel klaar met voetbal. Dan ga je gewoon in een kapperszaak werken. Dat is gewoon waar.”

De KNVB laat weten geen reden te zien om te reageren op de “onzinnige” uitspraken van de oud-voetballer. Hun deelname aan de Canal Parade afgelopen zaterdag is volgens de bond al een helder statement.

(Hele aflevering)

Medeverantwoordelijk
Een woordvoerder van de John Blankenstein Foundation, de organisatie die zich inzet voor een open en veilig sportklimaat voor iedereen, vindt de uitspraken van Van der Gijp erg kwalijk. “Je bent 14 en homo en dan krijg je zo’n stempel opgeplakt. Het is makkelijk scoren”, zegt een woordvoerster in de Volkskrant. “Het is jammer dat ze dit onderwerp wederom in het belachelijke trekken. Ik stel hen medeverantwoordelijk voor de vele homoseksuele jongeren die bang zijn afgewezen te worden en zelfmoord overwegen.”

Homoseksualiteit een ziekte
Ondertussen heeft ook oud-PSV-spits Mateja Kezman gereageerd op de deelname van de KNVB aan de Gay Pride. Vooral de aanwezigheid van de bondscoach zit hem dwars: “Ik zal hem niet persoonlijk opbellen om het hem te zeggen, maar ik heb er problemen mee dat hij zoiets doet. Homoseksualiteit is een ziekte die niet gepromoot moet worden.” Volgens de Serviër komt Nederland steeds dichterbij een ‘spirituele instorting’. Kezman was onlangs nog in Nederland voor de afscheidswedstrijd van Mark van Bommel.

(Bron: Expreszo.nl/RTL Nieuws/Volkskrant)

This entry was posted in Nieuws and tagged , . Bookmark the permalink.

Reageren