Van 4 op de 5 Britten mag de Royal Baby homo of bi zijn

Vier op de vijf Britten kan er ‘helemaal’ of ‘gewoon’ mee leven dat de Royal Baby homo of biseksueel zou blijken. De zoon van prins William en Catherine is maandag 22 juli geboren. Zijn naam is nog niet bekendgemaakt.

YouGov ondervroeg in opdracht van LGBT-organisatie Stonewall 2.074 Britten. 83% zou zich ‘erg comfortabel’, ‘comfortabel’ of ‘neutraal’ voelen indien de jongen later homo- of biseksueel zou blijken.

Er is niet gepeild naar wat Britten zouden vinden als de jongen transgender zou blijken. Op Twitter reageren sommigen dat het te vroeg is om van boy te spreken. “Laat hem eerst een genderidenteit ontwikkelen,” klinkt het.

Mocht de prins van Cambridge, want dat is de titel die de zoon van de hertog en hertogin van Cambridge heeft gekregen, later een langdurige relatie met een man hebben, dan heeft dat invloed op de erfopvolging. Immers, adoptie zou niet tellen want de erfopvolger moet koninklijk bloed hebben.

In dit hypothetische geval zou koning X opgevolgd worden door het eerstopvolgend kind van William en Catherine. Komen die er niet, wordt prins Harry koning of zijn kinderen.

Trouwen met een man kan ook problematisch worden, want de Koning is ook hoofd van de Church of England. En de Church mag geen homohuwelijken inzegenen.

(Bron: Zizo-online.be)

This entry was posted in Nieuws and tagged , . Bookmark the permalink.

Reageren