Theatertip: The normal heart

Na het grote succes op Broadway komt de theaterhit The Normal Heart deze zomer naar Nederland. Van 30 juli t/m 11 augustus is het stuk over de opkomst van de aidsepidemie in New York exclusief te zien in het DeLaMar Theater.

Producent Maarten Voogel vindt het erg belangrijk dat het verhaal van The Normal Heart ook in 2013 nog verteld wordt: “Ondanks dat het stuk bijna dertig jaar oud is, is de strijd om erkenning en acceptatie actueler dan ooit. Daarom is het urgent om het verhaal ook in deze tijd te vertellen en aandacht te besteden aan de onderwerpen die in The Normal Heart aan bod komen. ”

De cast bestaat onder andere uit Freek Bartels, Thijs Römer en Henriëtte Tol. De spelers zijn inmiddels gepresenteerd tijdens de perspresentatie en de repetities zijn begonnen.

The Normal Heart
Een aangrijpend en waargebeurd verhaal over de opkomst van de aidsepidemie in New York in de jaren ‘80. Het onthutsende en ontroerende maar ook met veel humor vertelde verhaal gaat over een hechte vriendengroep in het gevecht tegen politici, artsen en media die de waarheid willen verdoezelen over de nieuwe ziekte die de homowereld teistert. Een onvergetelijke theaterbelevenis die aantoont dat in de liefde iedereen gelijk is.

Het door aidsactivist Larry Kramer geschreven toneelstuk ontving drie Tony Awards en kreeg lovende kritieken van de Amerikaanse pers. Zo vond New York Daily News het een ‘breathtaking achievement’ en schreef The New York Times; ‘Deeply affecting… The Normal Heart is breathing fire’.

(Bron: Delamar.nl)

This entry was posted in Nieuws and tagged , . Bookmark the permalink.

Reageren