Roze Zaterdag 2015 in Maastricht

Het bestuur van de Stichting Roze Zaterdagen Nederland heeft bekend gemaakt dat de organisatie van de Roze Zaterdag 2015 aan Maastricht wordt toegewezen. De Roze Zaterdag is een jaarlijks terugkerend evenement waarin tolerantie, respect èn emancipatie van LHBT’s centraal staan. Ieder jaar vindt de Roze Zaterdag in een andere Nederlandse stad plaats. Doorgaans beslaat dat evenement één zaterdag met een optocht en een aantal feesten maar het programma van Maastricht Colours You 2015 duurt een halve week. Daarin brengen de grote Maastrichtse culturele instellingen aangepaste programma’s.

Volgens de landelijke stichting wordt de Roze Zaterdag 2015 aan Maastricht toegewezen omdat het ingediende bidbook een gedegen en verantwoord organisatiemodel betreft waarop geen kritiek te formuleren is. ‘In het programma van Maastricht is niet alleen een feest aan de orde, maar ook spelen kunsten, sport en educatie een rol,” aldus het bestuur van de Stichting Roze Zaterdagen Nederland.

Op 5 juli 2014 gaat Roze Zaterdag eerst nog naar onze eigen lichtstad Eindhoven met het motto Diversiteit kleurt je leven! Alle informatie hierover kun je op deze website vinden.

(Bron: Gay.nl)

This entry was posted in Nieuws and tagged , . Bookmark the permalink.

Reageren