Protest tegen Russische homofobie

Moskou en Amsterdam, Sint Petersburg en Rotterdam, Kaliningrad en Groningen. Het zijn allemaal zustersteden van elkaar, wat inhoudt dat ze een band met elkaar onderhouden. Het doel hiervan is het tonen van vriendschap, het uitwisselen van cultuur en het ondersteunen van elkaars stadsbestuur. Geer Oskam is via de website Change.org echter een petitie gestart die oproept om tijdens de Nederlandse Gay Pride op zaterdag 3 augustus aan het bestuur van Amsterdam, Rotterdam en Groningen te vragen deze banden met hun Russische ‘zusterstad’ te staken.

Volgens Oskam vormt de onlangs aangenomen Russische antihomowet namelijk een gevaar voor LHBT’s en daarom zouden de bestuurders van Amsterdam, Rotterdam en Groningen de relaties met hun Russische zustersteden moeten staken tot de Russische antihomowet ongeldig is verklaard. Dat zou duidelijk maken dat het strafbaar stellen van liefde niet beloond kan worden met de status van ‘zusterstad’.

De Russische regering heeft in juni een wet aangenomen die het verbiedt een regenboogvlag te tonen, te demonstreren voor homorechten, of in het openbaar je partner een zoen te geven. De boetes op deze daden van saamhorigheid en liefde kunnen tot ruim 4.700 euro oplopen of 14 dagen cel.

Wil jij ook de petitie ondertekenen? Klik dan hier.

(Bron: Gay.nl)

This entry was posted in Nieuws and tagged , . Bookmark the permalink.

Reageren