Nieuwe hitserie: Orange is the new black

The Washington Post noemde het ‘brilliance behind bars’ en volgens SheWired is het misschien wel de beste lesbische serie ooit. Orange is the New Black is dé nieuwe hit-serie van Netflix. Alle 13 afleveringen van de comedy-drama gingen op 11 juli in première – en het is nu al een enorm succes.

Piper (Taylor Schilling) smokkelde grote sommen geld naar Europa voor het drugskartel van haar ex-vriendin. Tien jaar later is ze verloofd met haar vriend en leeft ze een gelukkig leven in Brooklyn – tot ze wordt verlinkt door iemand van het kartel. Voor ze het weet, wordt ze veroordeeld tot 15 maanden cel.

We maken kennis met de dames van de vrouwengevangenis – van latina’s en lesbiennes tot een non en een transseksuele brandweervrouw. Piper krijgt al snel door hoe ze om moet gaan met haar onbetrouwbare nieuwe leven, maar krijgt het er niet makkelijk mee als ze ontdekt dat haar ex (Laura Prepon, That 70’s Show) zich in dezelfde vleugel bevindt.

De serie is gebaseerd op de gelijknamige memoires van Piper Kerman. De medewerking van de makers van Weeds zorgt voor de nodige duistere humor, en met een gevangenis vol vrouwen zijn relatiedrama, gevaar, liefde en bedrog onvermijdelijk. Orange is intelligent en vermakelijk.

(Bron: Gay.nl)

This entry was posted in Nieuws and tagged , . Bookmark the permalink.

Reageren