ISC 2013: En toen waren we al halverwege het kamp

Na een nachtje geslapen te hebben in het hostel hebben we een rondrit gemaakt van maar liefst 15,5 uur langs allerlei bezienswaardigheden. (waar we per ding uitstapte en rustig gingen bewonderen). Die 15,5 uur was zeker de moeite waard. De golden tour, zoals die genoemd wordt, ging langs 2 watervallen, een geiser die om de paar minuten afging en we sloten de dag af door naar een heerlijk zwembad te gaan. Een die heel moeilijk te bereiken was en alleen bekend stond bij de locals. Het natuurlijk warme water stroomde direct vanaf de berg het zwembad in en werd afgevoerd via een klein riviertje.

De volgende dag vertrokken we naar het vliegveld, waar we met een bus naar een busstation in Reykjavik gingen, om daar met de Duitse, de Finse en de Franse delegatie in twee bussen naar de kamplocatie te vertrekken. Omdat niet iedereen elkaar kent hebben we verschillende kennismakingsspellen gedaan en we zijn naast een Nederlandse groep, ook in een andere groep geplaatst met ieder verschillende nationaliteiten. Kun je lekker klagen over het eten, maar ook serieuze gesprekken voeren.

Daarnaast zijn er behoorlijk wat workshops die je kunt volgen. Op een van de muren van het vrijetijdscentrum (met pooltafels, pingpongtafels, banken en een snackwinkeltje) hangt het rooster en je kunt zelf beslissen of je ergens aan wil deelnemen of niet. Ik heb een portemonnee gemaakt, je kon stijldansen, basketballen, weerwolven, een film maken, karaoke doen. Of je kon gaan zwemmen in het zwembad, in de hottub of in de sauna zitten. Zelf in het sportcentrum sporten, gaan kanoën, wandelen, noem maar op. Daarbij werden er ook nog uitjes georganiseerd zoals een bezoek aan het zeehonden centrum met een dorpje, met nog een waterval, gevolgd door een locatie waar je de zeehonden in het echt kunt zien. En een concert boven op een berg, met een prachtig uitzicht, waar de wind ontzettend hard en koud blies, maar waar de zangeres echt heel mooi kon zingen.

De avonden zijn laat, of vroeg, net hoe je het bekijkt. Het weer is koud, denk aan herfstweer, lange broek, t-shirt en vest, maar op een enkel moment is het zo warm hier dat je in zwemkleding kunt lopen. Ik snap heel goed dat zelfs normale zwembaden lekker verwarmd zijn. Stelletjes zijn zich aan het vormen en morgen gaan we raften op een rivier. Daarvoor moeten we wel heel vroeg opstaan, dus ben ik van plan het niet heel laat te maken.

This entry was posted in Column and tagged , . Bookmark the permalink.

Reageren