ISC 2013: Inpakken

news_summercamp_columnNog een week en dan is het zover, dan gaat Outway voor de tweede keer op International Summercamp. (ik ook) En ditmaal naar IJsland.
Ik hoor je denken, IJsland, lekker koud.
Maar nee, via verschillende bronnen heb ik vernomen dat het weer daar helemaal niet zoveel verschilt van Nederland. Mocht dit niet het geval zijn, dan kom ik daar gauw genoeg op terug.

Op het programma staan weer verschillende activiteiten, zoals het bezoeken van de hoofdstad Reykjavik, walvisspotten, zeehonden spotten, raften en een tocht maken op echte IJslandse paarden. Deze activiteiten zijn allemaal optioneel en je moet er wel nog extra geld voor betalen.

Maar we beginnen met de golden tour, een tour die we en dag na aankomst maken in de auto die ons langs de mooiste plekjes schijnt te brengen. Wel inclusief.

Ik ben benieuwd.

Voordat ik erheen ga, heb ik me heel bewust niet ingelezen over IJsland zoals velen, om me lekker te laten verrassen en om niet teleurgesteld te zijn als ik iets mis.

Daarbij heb ik voor de zekerheid ook maar een waterdicht telefoontasje gehaald en een goedkope verrekijker. (Dat laatste was zonde van m’n geld, want die kan dus niet zoomen en heel slecht scherpstellen.)

We slapen in een oude kostschool met, naar het schijnt geweldig uitzicht, gezellig met z’n 3’en of 4’en op een kamer. Nou maar hopen dat ik niet met snurkers in de kamer kom. (Oordopjes heb ik ook maar aangeschaft voor de zekerheid) Naar verluid wordt het ook niet donker daar ‘s nachts, dus een slaapmasker heb ik ook alvast ingepakt.

Voor de rest ben ik nog druk bezig met het opstellen van een inpaklijst en het zo uit te kienen dat al mijn leuke kleding schoon en droog is op de dag van vertrek. In het kampboekje dat we kregen stond dat wandelschoenen aan te raden zijn, maar aangezien ze best duur zijn heb ik besloten ze niet te kopen. (Wat? Een lesbo zonder wandelschoenen? Kan dat!?)

Voor de zekerheid neem ik wel stevige (festival) schoenen mee en een stel lichte (skate) schoenen. Die natuurlijk prima gaan met mijn skate tas.

Dat dan weer wel.

Gedurende het kamp verwacht ik 10 dagen gezelligheid en allerlei workshops. Vorig jaar hadden we bijvoorbeeld: dansen, relaxen (soort yoga), workshop zelfvertrouwen, workshop transgenderisme, een avondje karaoke, film en de laatste avond een bonte avond. Maar je kunt natuurlijk ook niks doen en er is altijd wel iemand die een bal of (bord) spelletje mee heeft. Vorig jaar werd er al in de trein fanatiek gehalli-gallied, met bel-afdrukken in de hand als resultaat.

Dat zorgt er ook weer voor dat ik er dit jaar weer ontzettend veel zin in heb!

This entry was posted in Column and tagged , . Bookmark the permalink.

Reageren