IJsland verbreekt banden met Rusland

IJsland staat op het punt haar banden met Rusland te verbreken nadat president Poetin zijn handtekening zette onder de wet die ‘homopropaganda’ in zijn land verbiedt.
Jón Gnarr, de burgemeester van hoofdstad Reykjavik, zegt dat hij officieel zijn culturele en politieke banden met Moskou wil verbreken. Terwijl de Europese Unie zich alleen heeft uitgesproken tegen de wet, kan het verbreken van die banden de eerste echte consequentie voor Rusland zijn.

Vorige maand stuurde Gnarr al een bericht naar zijn collega in de Russische hoofdstad waarin hij autoriteiten aanmoedigde om de Pride niet te verbieden. Als hetero bondgenoot van de IJslandse LHBT-gemeenschap steunde hij ook de nationale homo-organisatie in hun protesten tegen de anti-homowetten in Rusland. In 2010 verscheen hij zelfs als travestiet in full drag met regenboogvlag op de Gay Pride-parade van Reykjavik.

(Gay.nl)

This entry was posted in Nieuws and tagged , , . Bookmark the permalink.

Reageren