Homohatende basketballer werd pro-gay

Amerikaanse basketballer Tim Hardaway was eens de felste homohater van alle spelers in de NBA, maar tekent nu een petitie voor gelijke rechten voor homostellen in Florida. De gevoelens van Tim Hardaway hebben een draai van 180 graden gemaakt. De speler schoof het in 2007 namelijk niet onder stoelen of banken een oprechte haat voor homo’s te koesteren. ‘‘Iedereen mag weten dat ik homo’s haat’’, zei hij toen. Later sprak hij op de Amerikaanse radio en dikte daar zijn uitspraak nog extra aan: ‘’Ik wil niet bij homo’s in de buurt zijn. Ik ben een echte homofoob, homoseksualiteit zou verboden moeten worden in ons land en de rest van de wereld.’’

Of het nou komt door de kritiekgolf die van stemmen door het hele land kwamen en de vele evenementen waar hij geweerd werd door zijn statements, of dat het zijn eigen idee was: hij heeft zijn leven gebeterd en goed ook. Naast de petitie die hij gaat ondertekenen, sloot hij zich namelijk ook aan bij het Trevor Project. Een project dat strijdt tegen zelfmoorden onder jongeren uit de homogemeenschap.

Als kers op de taart sprak hij ook nog zijn steun uit aan Jason Collins, een basketballer die in april als eerste Amerikaanse profsporter uit de kast kwam. Wat dat betreft kunnen zijn collega’s een voorbeeld aan deze twee nemen. Zo werd Roy Hibbert vorige maand nog beboet voor het maken van homofobe opmerkingen tijdens een wedstrijd.

(Bron: Expreszo.nl)

This entry was posted in Nieuws and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Reageren