Echtpaar samen uit de kast

Hoe groot is de kans dat een vrouw en haar echtgenoot na twintig jaar huwelijk op hetzelfde moment uit de kast komen, zonder dat ze er ook maar een woord over hebben gesproken? Het gebeurde de Amerikaanse Cathleen die realiseerde dat ze lesbisch was en Danielle Kaufman, die de eerste vijftig jaar van haar leven als David door het leven ging.

Cathleen wilde haar man na twintig jaar huwelijk wilde vertellen dat ze eigenlijk op vrouwen viel. “Ik dacht er al een paar maanden over na en wist niet precies hoe ik het hem toen moest vertellen”, zei Cathleen tegen de Huffington Post. “Ik zei: laten we naar een restaurant gaan. Ik moet je iets vertellen.” Maar ze kwam zelf voor een verrassing te staan toen David eerst opbiechtte dat hij homo was en kort daarna ook zijn wens om verder als vrouw door het leven te gaan.

“Zonder dat we het erover hadden gehad, vogelden we het allebei zelf uit”, vertelde Danielle. “Ik liep al een week of twee te piekeren over hoe ik het aan mijn vrouw zou vertellen, want ik dacht dat het haar heel erg van streek zou maken.” Het koppel bleef voor de wet getrouwd, maar woont niet meer samen. Kijk hier het hele interview met Cathleen en Danielle:

This entry was posted in Nieuws and tagged , . Bookmark the permalink.

Reageren