Duitse rapper voor de rechter door haatdragende songtekst

De 34-jarige gangster-rapper Bushido is door de Berlijnse burgemeester Klaus Wowereit voor de rechter gesleept vanwege de homofobe en haatdragende teksten in zijn nieuwste nummer ‘Stress ohne Grund’. In de video laat hij niemand met rust. Zo zegt hij allereerst dat collega-rapper Kay One “net als Wowereit in z’n kont moet worden geneukt” en schreeuwt hij dat hij schijt heeft aan de politie. Ook laat hij zich uit over Duitse politicus Claudia Roth, door te rappen dat “zij er na een schietpartij uit zal zien als een golfterrein, vol met gaten.”

Niet alleen burgemeester Wowereit vindt dat Bushido te ver is gegaan. De Duitse minister van Binnenlandse Zaken heeft al laten weten dat hij de grens van het toelaatbare heeft overschreden.

Het meest ironische is nog dat de rapper een paar jaar geleden een ‘Bambi’ heeft ontvangen. Dit is een prijs voor artiesten die zich inzetten voor integratie. Vele Duitsers reageren hier kwaad op door middel van videoreacties op YouTube. Ondanks al het commentaar en het mogelijke verbod van de video dat er zit aan te komen, maakt Bushido zich niet druk. Als reactie op alle commotie heeft hij maar één ding te zeggen: ‘Dit is nou eenmaal de manier waarop een rapper communiceert. Vrouwen zijn ‘‘Fotzen‘’ (kutten) en ik beschouw ‘‘Schwul” (homo) als een scheldwoord.’

Wil je de hele songtekst lezen? In het Duits is hij hier te vinden.

(Bron: Gay.blog)

This entry was posted in Nieuws and tagged , , . Bookmark the permalink.

Reageren