Costa Rica per ongeluk homohuwelijk?

Een wet in Costa Rica die het huwelijk moest ‘beschermen’ van homokoppels, blijkt het omgekeerde effect te hebben. De goedgekeurde wet verbiedt “discriminatie tegen menswaardigheid” en opent zo het huwelijk voor homokoppels.

Maar dat was niet de bedoeling, in tegendeel. Costa Rica zou dus het 14de land met het homohuwelijk kunnen zijn. Maar of het zo ver loopt…? Manrique Oviedo van de Burgeractiepartij en tegenstander van het homohuwelijk, wil dat president Laura Chinchilla Miranda (Nationale Vrijheidspartij) haar veto stelt tegen de wet. Chinchilla is dat echter niet van plan te doen omdat het niet aan de uitvoerende macht ligt om wetten te interpreteren, stelt ze.

Omdat de onzorgvuldige wettekst niet expliciet het huwelijk openstelt voor koppels van hetzelfde geslacht, is het maar de vraag of homokoppels effectief kunnen trouwen. Hoe zullen rechtbanken reageren?

(Zizo-online.be)

This entry was posted in Nieuws and tagged , . Bookmark the permalink.

Reageren