Scouts in VS laten homoleden toe

news_homoscoutsusaJongens die openlijk homoseksueel zijn, mogen voortaan lid worden van de Amerikaanse scouts. Het heeft even geduurd, maar vanaf volgend jaar mogen homoseksuele jongens lid worden van de Amerikaanse padvinderij. Het nationale bestuur van The Boy Scouts of America heeft besloten om het verbod vanaf 1 januari 2014 op te heffen. Tot je 18de ben je, ongeacht geaardheid, welkom bij de scouts. Na je 18de ben je alleen nog als hetero welkom.

Op de jaarlijkse bijeenkomst van de padvinders in Texas stemde meer dan 60 procent van de leden voor het plan om jongens van alle geaardheden toe te laten. Dat was vorig jaar wel anders. Toen stemde een meerderheid nog tegen, ondanks zware kritiek van organisaties voor homorechten en ouders van scouts.

President Obama sprak zich eerder al uit voor de toelating van homoleden: “de scouting is een fantastisch initiatief en iedereen zou daar lid van mogen worden.”

Traditionele scoutingwaarden

Veel conservatieve kerken zijn tegen en gouverneur Rick Perry van Texas noemde het uitsluiten van homo’s onlangs nog een van de traditionele scoutingwaarden. Ook zijn veel scoutings bang dat er sponsors wegvallen: 70 procent van de sponsoren is christelijk.

Homoseksuele volwassenen zijn nog steeds niet welkom bij de padvindersvereniging die al ruim 103 jaar bestaat en 2,7 miljoen leden heeft. De scouting heeft wel eens betere tijden gekend. Het aantal koekjesverkopers in de VS is sinds 1999 met een derde afgenomen.

(Bron: NOS.nl)

This entry was posted in Nieuws and tagged , . Bookmark the permalink.

Reageren