Homo versie van sex and the city

Het Amerikaanse televisienetwerk HBO werkt aan de homo-versie van Sex and the City. De serie gaat zich afspelen in San Fransisco en draait om drie homoseksuele vrienden. Hoe de serie gaat heten is nog niet bekend.

De drie vrienden – een kunstenaar, een restaurateur en een game-ontwikkelaar – wonen in het hippe Mission District in San Fransisco. De opnames voor de serie vonden onder andere plaats in trendy bars en restaurants. De drie vrienden zouden iets ouder zijn dan hun vrouwelijke tegenhangers in Sex and the City.

De pilot van de serie is geschreven door Michael Lannan. Een belangrijke rol zou zijn weggelegd voor acteur Jonathan Groff, bekend van zijn rol als Jesse St. James in de serie Glee. Volgens The Hollywood Reporter gaat Groff de rol van Patrick spelen, een homoseksuele man die succesvol is in zijn carrière als game-ontwikkelaar, maar minder succesvol in zijn persoonlijke leven.

Vorige week is een Amerikaans onderzoek gepubliceerd over het effect van LGBT’s in tv-series op de beeldvorming van homoseksualiteit bij kijkers. Hieruit bleek dat homo-, bi- of transseksuele karakters in tv-series en films een positief effect heeft op het beeld dat televisiekijkers hebben van LGBT’s. Populaire series die homoseksualiteit op een positieve manier in beeld brengen, zijn Six Feet Under, The New Normal en Modern Family. Wie weet voegt de homo-versie van Sex and the City zich binnenkort bij dit rijtje.

(Bron: Expreszo.nl)

This entry was posted in Nieuws and tagged , . Bookmark the permalink.

Reageren