Voorzitter Sony pleit tegen homostereotypen in films

Voorzitster Amy Pascal van Sony Pictures heeft een vurig pleidooi gehouden om kleineringen en negatieve beeldvorming van LGBT’s uit de filmscripts weg te laten. Ze vroeg haar medefilmmakers om de stereotype voorstelling van LGBT’sachterwege te laten. Ze deed haar uitspraken afgelopen donderdag een fondswervingevenement. Pascal gaf toe dat de filmindustrie in het verleden onwetend was. Ze benadrukte dat de media een impact hebben op de manier waarop mensen de wereld bekijken en dat films invloed hebben op de perceptie vanaf de jeugd.

Bevestiging en opvoeding
“En nu,” zei ze, “praat ik over kinderen die homoseksueel zijn en ik praat over kinderen die niet homoseksueel zijn. Één groep heeft bevestiging nodig en de andere groep heeft opvoeding nodig. En als ik echter eerlijk ben: geen van beide kwesties staan hoog op de agenda van filmstudio’s en televisienetwerken.” Pascal werd geëerd tijdens de ‘LA Gay & Lesbian Center fundraiser for homeless gay and lesbian youth’. Het evenement in het Beverly Wilshire Hotel bracht één miljoen Amerikaanse dollar op. Pascal bedankte producten zoals Max Mutchnick (‘Will & Grace’), David Kohan (‘Partners’) en Ryan Murphy (‘Glee’) om “echt zaken te veranderen.”

Te tragische homohoofdrollen
De filmbazin waarschuwde dat er heel wat films zijn die ze graag zou hebben gemaakt, maar die toch nog vaak negatieve portrettering bevatten. “Brokeback Mountain, Milk, Boys’s Don’t Cry, Philadelphia, The Hours, Gods and Monsters, The Talented Mr. Ripley,
A Single Man… in al deze films wordt het hoofdpersonage vermoord, het personage wordt een martelaar, pleegt zelfmoord of sterft ongelukkig.” Ze gaf nog meer voorbeelden van negatieve beeldvorming: “Er is altijd de lesbische moordenaar, de psychotische travestie, de queen die wordt vernederd of soms van een schip of een richel geduwd. Het is een grote grap. Het gebeurt nog steeds.”

Toevallig homo
Pascal knikte films toe waarvan ze gelooft dat ze helpen om de manier waarop LGBT’s worden bekeken te verbeteren. “Er zijn ook fantastische films,” zei ze, “zoals de familie in The Kids Are All Right. De manier waarop de jongen in Perks of Being a Wallflower en de man op middelbare leeftijd in Hotel Marigold en de 75-jarige man in Beginners uit de kast komen voor een beter, rijker leven met meer vervulling.” Ze prees ook ‘ParaNorman’ voor de manier waarop een homoseksuele American football-speler wiens seksualiteit “totaal toevallig voor de plot” is. Pascal vroeg eveneens: “Kunnen we niet gewoon mannen en vrouwen tonen die gewoon homo blijken te zijn – misschien een advocaat of soldaat of zakelijk directeur of wetenschapper of ingenieur?”

Streep erdoor
Ze riep op het einde van haar toespraak haar collega’s op om de hand in eigen boezem te steken. “Wat als we nu eens, wanneer iemand van ons een script aan het lezen is en woorden ziet zoals fag, faggot of dyke, een potlood neemt een de woorden gewoon doorhaalt?”

(Bron: ZiZo-online.be / The Daily Mail)

This entry was posted in Nieuws and tagged , . Bookmark the permalink.

Reageren