Nederland populair vakantieland voor homo’s

Uit een jaarlijkse index van de Spartacus Guide blijkt dat het in Nederland goed toeven is voor homotoeristen. Alleen Zweden scoort beter. Homoreisgids Spartacus International Gay Guide publiceerde een ranglijst met landen die wel of juist niet homovriendelijk zijn. De landen werden in veertien categorieën beoordeeld.

Nederland scoorde een acht en staat samen met België, Frankrijk en Groot Brittannië op de tweede plaats. Zweden staat bovenaan de lijst. In Nederland, Zweden en België is onder meer de anti-discriminatiewetgeving op orde. Ook zijn homohuwelijken en adopties door homostellen toegestaan. Verder worden homo’s er niet vervolgd en heerst er weinig tot geen vijandigheid tegen homo’s onder de bevolking.

Landen waar de doodstraf op homoseksualiteit staat, staan onderaan de lijst. Dat is het geval voor onder andere Iran en de Verenigde Arabische Emiraten. Binnen Europa scoorden Rusland en Vaticaanstad het laagst.

Ook alle Amerikaanse staten zijn afzonderlijk beoordeeld. Massachusetts en New York zijn het meest ‘gay-friendly’, evenals de hoofdstad Washington. Alabama en North Carolina staan onderaan de lijst.

(Bron: Gay.nl)

This entry was posted in Nieuws and tagged . Bookmark the permalink.

Reageren