Hanneke Felten uitgeroepen tot LesbICOON 2013

Op het Lesbian Festival in Den Haag werd dit weekend bekend gemaakt wie het LesbICOON 2013 is. Hanneke Felten mag dit jaar de titel dragen. LesbICOON is een landelijke verkiezing waarin een rolmodel wordt verkozen die zich openlijk inzet voor de emancipatie van lesbische, biseksuele, trans- en queervrouwen.

Hanneke Felten werkt voor het adviesbureau Movisie. Daarnaast is ze een van de ontwikkelaars van de website iedereenisanders.nl en schreef ze ‘Ik wou dat ik dood was’, een gids voor hulpverleners die bedoeld is om zelfmoord onder homoseksuele jongeren te verminderen.

Felten is ook voorzitster van Femnet, het emancipatienetwerk van Groen Links in Nederland. Ze legt uit waarom ze het belangrijk vindt om op te komen voor de rechten van niet-heterovrouwen: “Of je nu een extravagant of juist een burgerlijk leventje leidt zoals ik met mijn gezin, je komt helaas nog op allerlei plekken uitsluiting en weerstand tegen als je niet in het standaard hetero-hokje valt. Een ambtenaar die je niet wil trouwen, een medewerker van een bruidszaak die je niet wilt helpen, of een arts die je geen hand wil bij de geboorte van je kind. Het is goed om dat soort zaken te blijven aankaarten.”

(Bron: ZiZo-online.be)

This entry was posted in Nieuws and tagged , . Bookmark the permalink.

Reageren