In maart eerste Lesbian festival Den Haag

In Den Haag, het politieke hart van Nederland, organiseren COC Nederland en COC Haaglanden voor het eerst LesBian Festival om de sociale acceptatie en zichtbaarheid van lesbische, biseksuele en transgender vrouwen te bevorderen.

Het festival begint op vrijdag 22 maart in het Nutshuis met LaVita’s avond van het lesbische boek, waar kennis gemaakt kan worden met diverse schrijvers en dichters. Standup comedian Soula Notos tekent voor de presentatie en neemt het publiek mee langs de hoogtepunten van de lesboliteratuur tijdens de theatrale boekenquiz. In COC Haaglanden is er van 21.30 tot 2.00 uur de open mic, die in handen is van Quirky.

Op zaterdag 23 maart worden onze opvattingen over mannelijkheid en vrouwelijkheid uitgedaagd tijdens de culturele middag ‘Verfris je Gender’ in het Nutshuis en er zijn in Theater Concordia en het Koorenhuis van 12.00 tot 22.00u een breed scala aan inhoudelijke en feestelijke activiteiten. Zo kun je bijvoorbeeld deelnemen aan workshops op het gebied van empowerment, veiligheid en lesbisch ouderschap onder de inspirerende leiding van professionals. Daarnaast wordt in Theater Concordia een feestelijk programma aangeboden met optredens van Sjeazy Pearl (bekend van ‘I’m So Into Girls’ en BNN’s ‘Beauty & The Beat’), Dudettes, Shary-An (‘The Voice of Holland’), Viva la Diva en vele anderen. De organisatie van de afterparty is in handen van On Heelz & Trashchique, die voor deze bijzondere gelegenheid uitwijken naar de volledig gerestylde partylocatie ”t Goude Hooft’.

Den Haag organiseerde eerder al roze festivals als The Hague Pride en Roze Zaterdag, maar nooit eerder is er in de Hofstad een festival georganiseerd dat als hoofddoelgroep lesbische, biseksuele en transgender vrouwen heeft. Deze vrouwen zijn vergeleken met homomannen minder zichtbaar in de maatschappij en krijgen minder aandacht in de media.

Tickets en info: www.lesbianfestival.nl

This entry was posted in Nieuws and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Reageren