Vanaf 1 december 2012 voorlichting seksuele diversiteit verplicht

Vanaf 1 december 2012 zijn alle scholen in Nederland verplicht voorlichting te geven over (homo)seksualiteit. “Dit is een belangrijke dag voor alle homojongeren die dagelijks te maken krijgen met onbegrip en uitsluiting. Een grote stap vooruit voor de sociale acceptatie en een veiligere school,” aldus D66-Tweede Kamerlid Pia Dijkstra.

D66 strijdt al jarenlang voor verplichte homovoorlichting op scholen. In 2009 en 2011 dienden Alexander Pechtold en Boris van der Ham moties in om seksuele voorlichting te verplichten. Ondanks een ruime Kamermeerderheid, weigerde het kabinet deze moties uit te voeren. Een motie van Pia Dijkstra leidde er begin dit jaar toe dat voormalig onderwijsminister Van Bijsterveldt alsnog overstag ging.

Uit onderzoek blijkt dat voorlichting kan helpen om homogeweld te voorkomen. Voor veel homojongeren is de school een onveilige plek: de helft van de scholieren vindt dat je op school beter niet uit de kast kan komen, het aantal zelfmoordpogingen onder homojongeren is vier keer zo groot als onder heterojongeren en driekwart van de homojongeren wordt gepest of in elkaar geslagen.

Outway heeft al 10 jaar ervaring in het geven van voorlichtingen over homo-seksualiteit. Vraag ‘m (anoniem) aan voor jouw school via dit formulier. Neemt jouw school voor 12-12-’12 een voorlichtingsles bij ons af dan profiteren ze ook nog eens van 50% korting! Voor jou is er ook iets te winnen! Deel dit bericht via Facebook om kans te maken op het Outwayshirt!

(Bron: D66.nl)

This entry was posted in Nieuws and tagged . Bookmark the permalink.

Reageren