Duitse bondskanselier tegen gelijke fiscale rechten LGBT’s

De Duitse bondskanselier Angela Merkel blijft tegen het verbeteren van gelijke rechten voor paren van gelijk geslacht. Ze is zelfs bereid haar macht als partijleider in te zetten om te voorkomen dat LGBT’s gelijke fiscale rechten krijgen.

Merkels partij CDU komt deze week op een congres bijeen. Er wordt dan onder andere een wetsvoorstel besproken om Duitse paren van gelijk geslacht dezelfde fiscale rechten te geven als getrouwde heterostellen.

In een gesprek met het Duitse dagblad Bild am Sontag zegt Merkel faliekant tegen dit voorstel te zijn. Volgens haar moeten de fiscale rechten en regelingen van de Duitse staat blijven zoals ze nu zijn, om daarmee de positie van het traditionele gezin niet in gevaar te brengen. Verschillende prominente partijbonzen binnen de CDU zijn door Merkel opgeroepen haar standpunt te steunen.

De groep Wilde 13, die afkomstig is uit de CDU-partij, streeft naar gelijke rechten voor LGBT’s en is de initiatiefnemer van het wetsvoorstel. Of het voorstel van Wilde 13 door Merkels standpunt nu kansloos is, blijft nog de vraag. Steeds meer lokale CDU-politici vinden namelijk dat mensen die met elkaar willen trouwen dezelfde rechten moeten krijgen, ongeacht hun geaardheid.

Angela Merkel kwam in september nog op voor homo voetballers

(Bron: Gay.nl/Spiegel.de)

This entry was posted in Nieuws and tagged , . Bookmark the permalink.

Reageren