Massale demonstratie Frankrijk tegen homohuwelijk

In Frankrijk hebben meer dan 100.000 mensen gedemonstreerd tegen het homohuwelijk. Onder meer in Parijs, Lyon en Marseille liepen Fransen mee in een mars die georganiseerd werd door conservatieve katholieke groeperingen.

Aanleiding voor de landelijke demonstratie is een wetsvoorstel, goedgekeurd door het kabinet, dat het homohuwelijk en adoptie door homostellen mogelijk maakt. Er kwam na de goedkeuring van vorige week veel protest vanuit katholieke groeperingen.

Het hoofd van de Franse raad van bisschoppen noemt het homohuwelijk “het ultieme bedrog”. Ook de conservatieve politieke partij UMP is tegen het wetsvoorstel. De demonstranten volgende de aansporing van paus Benedictus XVI die afgelopen zaterdag opnieuw zowel bisschoppen als gelovigen opgeroepen had in beweging te komen en “hun aandacht te richten op de plannen met het burgerlijk recht, die een aanslag kunnen betekenen op de bescherming van het huwelijk tussen man en vrouw.” Ook op 16 december en 13 januari zijn in Frankrijk demonstraties tegen de wettelijke invoering van het homohuwelijk gepland.

Ook veel conservatieve politici moeten niets hebben van het homohuwelijk. De Nationale Vergadering moet in januari beginnen met de behandeling van het wetsontwerp.

Tijdens de demonstratie van vandaag liepen mensen met spandoeken met teksten als: ‘een vader en moeder voor ieder kind’.

Ook voorstanders van het homohuwelijk liepen mee in de mars. Zij droegen borden met teksten als: ‘homofoben, wij zijn niet geïnteresseerd in jullie mening, we willen alleen dezelfde rechten als jullie’.

(Bron: Nujij.nl/Nu.nl/Katholiek nieuwsdagblad)

This entry was posted in Nieuws and tagged , , . Bookmark the permalink.

Reageren