Homovriendelijke moskee opent in Parijs

Op dertig november opent een moskee voor homoseksuelen in Parijs haar deuren. In de moskee kunnen mannen en vrouwen samen bidden. Initiatiefnemer Ludovic Lütfi Zahed heeft in zijn geloof de kracht gevonden om zijn geaardheid te aanvaarden en streeft naar een open geloofsgemeenschap voor moslims.

Ludovic Lütfi Zahed, oprichter van de gay community voor moslims in Frankrijk (HM2F), werd na zijn pelgrimstocht naar Mekka geïnspireerd om iets te doen voor zijn islamitische gemeenschap. Hij wilde een moskee openen die toegankelijk is voor homoseksuelen, waar bovendien mannen en vrouwen samen kunnen bidden.

“Ik denk dat mijn moskee in een behoefte zal voorzien,” legt Zahed uit. “Vrouwen moeten normaal gesproken achterin de moskee apart zitten met een hoofddoek op en homo-moslims moeten vrezen voor verbale en fysieke agressie als ze een moskee willen bezoeken. Na mijn reis naar Mekka realiseerde ik mij hoe belangrijk het is dat homo-moslims een plaats hebben waar zij kunnen bidden en waar zij een open dialoog kunnen aangaan met een imam.”

Zahed heeft veel plannen voor de toekomst, maar wil niet te hard van stapel lopen.”We beginnen bescheiden met een ruimte voor een gezamenlijk vrijdag-gebed. In de toekomst is het mogelijk dat we het huwelijk voor paren van het gelijk geslacht zegenen.”

Ook wil Zahed met deze beweging de strijd tegen homofobie binnen het islamitische geloof aangaan, evenals de islamfobie van de homogemeenschap in Frankrijk.

De moskee opereert in eerste instantie vanuit een Boeddhistische tempel in Parijs en heeft plek voor 300 gelovigen. Momenteel zijn drie imams in training om de imam van de organisatie HM2F te ondersteunen.

(Bron: Expreszo.nl)

This entry was posted in Nieuws and tagged , . Bookmark the permalink.

Reageren