Stichting Renard presenteert de reprise van “OUT-roze”

Na een overweldigend succes in 2011 en enorm veel aanvragen voor extra voorstellingen gaat OUT – roze  in reprise. Theater in de puurste vorm: eerlijk, kwetsbaar, herkenbaar en confronterend. Over een bewogen coming-out op latere leeftijd, over levens die op hun kop gaan, van ‘hetero’ naar homo, van huwelijk naar breuk etc., over, vaak ongewenste vermoedens die zekerheid worden, over verstoting en hereniging, over keiharde klappen, maar ook over kleine tikjes, zelfs over ‘het monster in me’.

In de documentaire voorstelling van theatermaker Roeland Vos regisseert hij zes senior performers die het lef hebben om hun eigen veelbewogen leven voor het voetlicht te brengen. Met deze voorstelling vraagt Vos op indringende wijze aandacht voor de dilemma’s van zijn spelers. Deze dilemma’s zijn verrassend van inhoud en dramatiek. Gebaseerd op interviews met de zes performers en aangevuld met hun eigen teksten maakte Vos een subtiele bewerking, Zo is de inhoud zo dicht mogelijk op de huid van de performer en de kijker. De voorstelling wordt gecompleteerd door de live muziek en zang van singer/songwriter Bertram van Alphen.

Regisseur Roeland Vos:
“Ik breng een bondgenootschap tot stand tussen mijn spelers tijdens de repetities en de voorstellingsperiode en laat ze vervolgens het publiek daarin betrekken om ze allemaal de ervaring te geven dat ze er niet alleen voor staan in het leven. De spelers krijgen een luisterend oor van het publiek en daarmee ontvangen ze respect en mogelijk ook acceptatie. Kortom, de homoseksuele senioren breng ik positief voor het voetlicht terwijl de maatschappelijke tendens juist is dat zij zich terugtrekken uit het openbare leven uit angst.”

Voorstellingen:
– Theater Kikker, Utrecht
Vrijdag 9 november 2012 – 20.15u
– De Blauwe Kei, Veghel
Zondag 18 november 2012 – 14.00u
– Klassetheater, Tilburg
– Zaterdag 24 november 2012 – 20.15u
– De Grott, Breda
Zaterdag 01 december 2012 – 20.15u
– Verkadefabriek, Den Bosch
Zaterdag 08 december 2012 – 15:00u en 20.15u

 

De voorstelling is tot stand gekomen met de ondersteuning van de Gemeente ’s-Hertogenbosch, Typisch Den Bosch, het Fonds voor Cultuurparticipatie, VSBfonds, Consortium Roze 50+ (ANBO,COC Nederland, MOVISIE, Schorer).

Voor meer informatie: www.stichting-renard.nl / info@stichting-renard.nl

This entry was posted in Nieuws and tagged . Bookmark the permalink.

Reageren