Eerste profbokser uit de kast

Hij is de eerste profbokser die tijdens zijn carrière uit de kast komt: Orlando Cruz uit Puerto Rico. In een verklaring laat hij weten trots te zijn op zijn homoseksualiteit en dat hij zijn geaardheid niet langer wilde verbergen.

“Ik wil mijn best doen om het beste rolmodel te zijn voor kinderen die graag willen gaan boksen en ervan dromen om prof te worden”, zegt Cruz. Ik ben altijd een trotse inwoner van Puerto Rico en ik ben ook altijd een trotse homo geweest.”

De bokser zegt van tevoren wel wat twijfels te hebben gehad over zijn onthulling. “Ik ben me ervan bewust dat het voor- en nadelen heeft in een sport met zo’n machocultuur. Ik heb het dan ook jarenlang geheimgehouden.” Ter voorbereiding sprak Cruz met psychologen, vrienden en familie.

Reacties
Op Twitter zijn de reacties overwegend positief. Sommige twitteraars maken zich zorgen over de veiligheid van Cruz en vragen zich af of andere boksers nog wel tegen hem willen vechten.

De voorzitter van de Puerto Ricaanse boksbond vindt dat onzin. “Orlando heeft bewezen een hele goede bokser te zijn, een kanshebber voor de wereldtitel. We weten dat boksen een hele macho sport is, maar ls je niet met hem wil vechten, vecht dan helemaal niet.”

Wereldtopper
Orlando Cruz is de huidige nummer 4 van de wereld in het vedergewicht. In de video hieronder zie je hem in actie in de boksring.

(Bron: Nos.nl)

This entry was posted in Nieuws and tagged . Bookmark the permalink.

Reageren