Christelijke Amerikaan doet een jaar lang alsof hij homo is

Timothy Kurek, is een jaar als homo door het leven gegaan. Kurek, die zeer christelijk is opgevoed, besloot hiertoe nadat een vriendin hem vertelde dat ze lesbisch was. Hij is bij zijn familie en vrienden uit de kast gekomen om te ervaren hoe het is om te leven als homo. In het conservatieve Tennessee, waar Kurek woont, viel dit niet in goede aarde.

Toen een vriendin vier jaar geleden steun zocht bij Timothy Kurek, nadat ze uit huis gezet was omdat ze lesbisch is, moest hij hier in eerste instantie niks van hebben. Al gauw begon er iets te knagen en besefte hij dat zijn homofobie niet overeenkwam met zijn christelijke normen en waarden. Daarom besloot hij om het roer radicaal om te gooien en bij wijze van experiment een jaar als homo te leven. Slechts drie mensen wisten van zijn plan: een tante, een goede vriend en een homoseksuele vriend die Kureks vriend speelde en hem hielp om zijn weg te vinden in de homowereld.

Kurek vertelt dat nadat hij uit de kast was gekomen 95 procent van zijn vrienden niet meer met hem praatten, maar dat zijn moeder het het zwaarst had: “Ik was op een dag nadat ik uit de kast was gekomen stiekem in haar dagboek aan het lezen.” Daarin stond: ‘Ik was er nog liever achter gekomen dat ik terminale kanker had dan een homoseksuele zoon’ Uiteindelijk is ze echter tot inkeer gekomen en een voorstander van homorechten geworden.

Kurek gebruikt de ervaring die hij heeft opgedaan om een boek te schrijven, ‘The Cross In The Closet.’ Een deel van de opbrengst zal hij doneren aan opvangcentra voor dakloze LHBT-jongeren.

“Wat ik heb meegemaakt is niets vergeleken met de ervaring van de gemiddelde homo of lesbienne. Zij kunnen nooit zeggen ‘nog maar twaalf of acht of zes maanden voor ik mezelf weer kan zijn,” zo vertelt Kurek aan de Huffington Post. “Dus wat ik beschouw als de meest opzienbarende tijd van mijn leven was slechts een glimp van hoe slecht het wel niet is in de kast.”

(Bron: Expreszo.nl/Huffingtonpost)

This entry was posted in Nieuws and tagged . Bookmark the permalink.

Reageren