FC Gay

Naast de documentaire ‘Strijders voor de liefde‘ draagt BNN zijn steentje bij aan een gay programmering met FC Gay, waarin speciale aandacht uitgaat naar homoseksualiteit in de voetballerij. Het interview met Frank de Boer en zijn uitspraken over de motoriek van homo’s maakte al heel wat tongen los. BNN maakte het zich daar niet makkelijk mee om de voetbalwereld mee te laten werken aan de uitzending, belangrijker is dat het debat met deze controversiële uitspraak wel is losgemaakt.

Sophie Hilbrand presenteert FC Gay en toont zich een waar voorvechtster. “Het kan niet de bedoeling zijn dat homoseksuele voetballers niet uit de kast durven komen. KNVB-voorzitter Michael van Praag belooft in ons programma het probleem aan te gaan pakken en kondigt een grote campagne aan. Daarbij zal de KNVB de BNN-spot inzetten die we speciaal voor FC Gay hebben laten maken. Supergoed nieuws!”

Ex-profvoetballer Wensley Garden kwam pas na zijn voetbalcarrière uit de kast. Volgens de oud-speler van Helmond Sport was dit tijdens zijn loopbaan onmogelijk. Speciaal voor FC Gay gaat hij de confrontatie met zijn oud-teamgenoten aan. Waarom gaven ze hem het gevoel dat hij niet voor zijn geaardheid uit mocht komen?

Get Microsoft SilverlightBekijk de video in andere formaten.

(Bron: Zappen.blog.nl)

This entry was posted in Video and tagged , . Bookmark the permalink.

Reageren