Amerikaanse fastfoodketen tegen homohuwelijk

De Amerikaanse fastfoodketen Chick-fil-A is het middelpunt geworden van de strijd over het homohuwelijk. Rick Santorum en Mike Huckabee, die meedongen naar de Republikeinse kandidatuur voor het presidentschap, hebben Amerikanen die ”traditionele waarden” steunen, opgeroepen juist daar een kipburger te gaan eten.¬†Aanhangers van legalisering van het homohuwelijk hebben homostellen gevraagd vrijdag naar een zaak van de keten te gaan en elkaar daar uitgebreid te zoenen.

Chick-fil-A staat bekend om zijn christelijke achtergrond. Bestuursvoorzitter Dan Cathy steunt met miljoenen dollars organisaties die strijden tegen de openstelling van het huwelijk voor homoseksuelen. Tegen een blad zei hij ”erg achter het gezin, de bijbelse definitie van wat een gezin is” te staan.

Via Twitter en Facebook hebben duizenden Amerikanen laten weten nooit meer een voet in een van de ruim 1600 Chick-fil-A-zaken te zetten. De burgemeesters van steden als Boston en San Francisco hebben zich openlijk afgevraagd of de keten in hun stad nog iets te zoeken heeft.¬†”Het meest nabije filiaal is ruim 60 kilometer weg en ik stel voor dat dat zo blijft”, zei de burgemeester van San Francisco.

(Bron: Nu.nl)

This entry was posted in Nieuws and tagged , . Bookmark the permalink.

Reageren