Nederlandse Gay feelgood speelfilm: Chez Nous

Regisseur Tim Oliehoek (Pizza Maffia, Vet Hard) en scenarist Frank Houtappels (Gooische Vrouwen, ’t Schaep met de 5 poten) werken momenteel, in samenwerking met producent BosBros, aan de feelgood-film Chez Nous. In Chez Nous zet een bijzondere groep vrienden op de dag van de Canal Parade, tijdens de Amsterdam Gay Pride, de ultieme juwelenkraak om hun thuisbasis en stamkroeg Chez Nous van de ondergang te redden. De opnamen vinden zomer 2012 plaats.

“Toen ik het script Chez Nous in één ruk uitlas, kon ik gewoon niet slapen. Dit wil ik maken, dacht ik alleen maar. Een verhaal over vriendschap met echte mensen die het onmogelijke gaan doen: een groot museum kraken om hun vriendschap te redden. Het is Ocean’s Eleven maar dan in het roze, met een afloop waar je o zo vrolijk van wordt”, aldus regisseur Tim Oliehoek.

In de film spelen onder andere, Isa Hoes, Thomas Acda en Jack Wouterse. Ook Alex Klaassen, Achmed Akkabi, Peter Faber, John Leddy, Frans van Deursen, Tobias Nierop, Tina de Bruin en Frederik Brom hebben een rol bemachtigd. Een aantal bekende hits van zangeres Anita Meyer zullen onderdeel uitmaken van de soundtrack van de film. De zangeres zal zelf ook kort in de film te zien zijn.

Chez Nous wordt geproduceerd door BosBros in coproductie met de NTR. De opnamen vinden in de zomer van 2012 plaats, onder andere tijdens de Amsterdam Gay Pride. Benelux Film Distributors verzorgt de bioscoopdistributie.

(Bron: BFDfilm.com/ Nu.nl)

This entry was posted in Nieuws and tagged . Bookmark the permalink.

Reageren