Hoe strijdlustig ben jij?

In samenwerking met het COC lanceert de AVRO de online test: Hoe strijdlustig ben jij? Een test die meet hoe actief jij je inzet voor emancipatie en gelijke rechten. Tolerantie en verantwoordelijkheids-gevoel staan centraal en daarmee past deze test als geen ander bij de kernwaarden van de AVRO: vrijheid, verantwoordelijkheid en verdraagzaamheid. ‘Als belangenbehartigers van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders (LHBT’s) legt het COC de bal voor de emancipatie op de stip’, zegt COC-directeur Koen van Dijk. ‘Maar als 1 miljoen LHBT’s en 16 miljoen heteroseksuele Nederlanders niet strijdlustig meedoen, dan kunnen we niet scoren’. De test kan ingevuld worden op gaypride.avro.nl.

Als het gaat om acceptatie van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders is Nederland een progressief land. 91% van de bevolking zegt positief tegenover homoseksualiteit te staan. Toch blijkt de tolerantie dunner dan het lijkt. Zo neemt bijna de helft van de Nederlanders aanstoot aan een zoenend mannenpaar, terwijl een zoenend heteropaar maar voor één op de tien Nederlanders aanstootgevend is.

Samen met het COC wil de AVRO een actieve houding stimuleren en mensen aansporen om gezamenlijk te strijden voor meer tolerantie en acceptatie.

Uitzending
Naast de compilatie uitzending die de AVRO op zaterdag 4 augustus om 21.20 uitzendt op Nederland 2, is de volledige Canal Parade vanaf 14.00 uur live te volgen via gaypride.avro.nl. De presentatie is in handen van Cornald Maas en Ewout Genemans. Via Youtube.com/avro kunnen internationale kijkers meegenieten van de Canal Parade, commentaar wordt geleverd door Boom Chicago acteur Michael Diederich.

This entry was posted in Nieuws and tagged , . Bookmark the permalink.

Reageren