BNN opzoek naar homovoetballers

In samenwerking met de KNVB gaat BNN het gebrek aan openlijke homoseksualiteit in de voetbalwereld aankaarten. Onder de naam FC Gay staat er in augustus een thema-avond op het programma. Hierin zullen onder meer KNVB-voorzitter Michael van Praag, topvoetballer Evgeniy Levchenko, voetbalkenner Frits Barend en ex-profvoetballer die wel uit de kast kwam, Wensley Garden, hun opwachting zullen maken. Dat meldt BNN. Sophie Hilbrand gaat de heren aan de tand voelen met vragen als ‘Maken de supporters spelers echt af als ze erachter komen dat hun spits op mannen valt?’ en ‘Worden homoseksuele spelers niet geaccepteerd door hun teamgenoten?’

Ex-profvoetballer Wensley Garden kwam pas na zijn voetbalcarrière uit de kast. Volgens de oud-speler van Helmond Sport was dit tijdens zijn loopbaan onmogelijk. Speciaal voor FC Gay gaat hij de confrontatie met zijn oud-teamgenoten aan.

Van Praag maakt van de uitzending gebruik door een campagne van de KNVB aan te kondigen. Een woordvoerster van de voetbalbond zei donderdag dat op 11 oktober, de nationale coming-out-dag, het plan gepresenteerd wordt. “Het onderwerp is de laatste periode een aantal keren ter sprake gekomen. We moeten hier iets aan doen, dat is duidelijk”, aldus de woordvoerster. “De enige manier is om dit probleem gezamenlijk aan te pakken, met allerlei betrokken organisaties.”

(Bron: Nu.nl)

This entry was posted in Nieuws and tagged , . Bookmark the permalink.

Reageren