Voorzitter COC doet mee aan tweede kamer verkiezingen

Vera Bergkamp is kandidaat-Kamerlid voor D66. Zij treedt daarom op korte termijn terug als voorzitter van COC Nederland en zal vanaf donderdag 21 juni geen publieke optredens meer voor het COC doen.

D66 bevestigde donderdag dat Vera Bergkamp op de concept-kandidatenlijst staat voor de Tweede Kamerverkiezingen van 12 september. Zij is de hoogste nieuwkomer op de lijst.

‘Ik heb het voorzitterschap van het COC als een geweldige tijd ervaren, waarin we met elkaar veel hebben bereikt’, aldus Bergkamp. ‘Ik zie het Kamerlidmaatschap als een unieke en eervolle kans om mijn maatschappelijke betrokkenheid nog breder in te zetten’.

‘Vera was een uitmuntende voorzitter voor het COC’, zegt COC-directeur Koen van Dijk. ‘Mede dankzij haar onvermoeibare inzet bereikte het COC de afgelopen jaren belangrijke resultaten, zoals verplichte voorlichting op school en een Kamermeerderheid tegen de weigerambtenaar. Ook achter de schermen was ze van grote waarde voor onze organisatie. We gaan haar betrokkenheid en warme persoonlijkheid missen’.

Vera Bergkamp is voorzitter van COC Nederland sinds juni 2010. Daarvoor was zij twee jaar vice-voorzitter. De lezers van de populaire community website GAY.nl kozen haar in december tot gay icoon voor het jaar 2011 wegens haar inzet voor LHBT-emancipatie.

COC Nederland is politiek ongebonden. Daarom doet Bergkamp vanaf donderdag 21 juni geen publieke optredens meer voor het COC en treedt zij binnenkort terug als voorzitter. De wervingsprocedure voor een nieuwe voorzitter wordt op korte termijn gestart.

(Bron: Zijaanzij.nl)

This entry was posted in Nieuws and tagged , , . Bookmark the permalink.

Reageren